Gratis levering i nærområdet og gratis fragt i Danmark ved køb over kr. 1000,-
Nyhedsbrev
Odin - 1. Côtes de Bordeaux, 2005 Se fuld størrelse

Odin - 1. Côtes de Bordeaux, 2005

Dansk vin - Produceret i Bordeaux

Flere detaljer

  • 1 flaske - 75 cl

Tilgængelighed: Denne vare er ikke længere på lager


Giv mig besked, når varen er tilgængelig

DKK 325,00

4 andre varer i samme kategori:

Hobby Winemakers, Ole Andreasen og Lars Gregersen - Lago Import, skriver:

 

 

 

Det har fra starten været vores mål at skabe den bedst tænkelige vin - efter et nyt og anderledes produktionsprincip - uden at vi har ladet os begrænse af økonomien. Vi er ikke gået på kompromis.

Vinmarken
Vores vinmark er ikke særlig stor, faktisk kun i alt 0,48 hektar fordelt på 3 små parceller. Marken ligger i 1. Côtes de Bordeaux, og ejes af Château Suau, der siden 1986 har været drevet og ejet af den progressive Monique Bonnet.

Druerne
I marken har vi 3 druesorter. Cabernet Sauvignon, hvor vinstokkene er 23 år gamle. Merlot med en alder på 12 år samt 43 år gamle vinstokke med Cabernet Franc.

Høsten
Den 24. september 2005 høstede vi Merlot under de mest perfekte forhold der er set i mange år. Den 10. oktober Cabernet Franc og den 17. oktober Cabernet Sauvignon. I hele høstperioden var vejret enestående. Hele høsten er blevet foretaget med håndkraft. Da vi høstede Merlot havde vi aktiveret ikke mindre end 50 mennesker samtidig.

Produktionen
Selve produktionen adskiller sig væsentligt fra traditionel produktion af en god Bordeauxvin. Den vigtigste forskel ligger i, at vi har arbejdet med vinen i ét og samme fad hele vejen igennem processen. Ikke de traditionelle 225L fade, som Bordeaux er kendt for, men specielbyggede 400L nye franske egefade. Disse fade har vi fået specielbygget hos bødkeren Sylvain i Libourne (St-Émilion). Både 1. gæringen (den alkoholiske gæring) og 2. gæringen (den malolaktiske gæring) er foregået på de samme nye egetræsfade, som vinen efterfølgende har været lagret på i ca. 18 måneder.
Dernæst er produktionen meget lille. Med så lille en produktion har det været muligt at være ekstra varsom i markerne i vækstfasen, og ekstremt selektiv i høstfasen. Kun de bedste druer fra de bedste klaser har fundet vej til vinen.

Fadlagringen
I den ca. 18 måneders lagringsperiode har vinen været omstukket 2 gange.

Assemblage
Lørdag den 17. februar 2007 havde vi lejlighed til at lave "assemblage". Fadprøverne overgik vore vildeste forventninger. Merlot var fed, blommeagtig med et kraftigt præg af de nye fade. Cabernet Franc var rig på frugt og meget frisk med hindbær aromaer. Cabernet Sauvignon var struktureret med et kanon stort solbærpræg og masser af tanniner. Den endelig "blend" blev 60% Merlot, 20% Cabernet Franc og 20% Cabernet Sauvignon.

Tapningen
Hvert enkelt fad blev den 7. maj klaret med æggehvide, den endelige sammenstikning blev foretaget og vinen blev tappet. Herefter lod vi vinen ligge endnu nogle måneder på slottet. Vi hjemtog vinen i august 2007.

Årgangen
Vores første årgang er 2005, der generelt for Bordeaux vurderes til at blive en af de allerbedste i mange år. Igennem de efterhånden mange år vi har haft vores gang i Bordeaux, har vi aldrig set så perfekte druer i september måned. Ikke kun i vores lille parcel, men i hele regionen.

Indpakningen
Indpakningen betyder reelt intet, men heller ikke her gik vi på kompromis. Vinen er blevet tappet i tunge Bordeauxflasker og pakket i 6 stk. liggende trækasser.

Ole Andreasen & Lars Gregersen
Hobby-winemakers