Gratis levering i nærområdet og gratis fragt i Danmark ved køb over kr. 1000,-
Nyhedsbrev

Fornacina, 2007, Brunello

Brunello di Montalcino

Flere detaljer

  • 1 flaske

DKK 399,00

7 andre varer i samme kategori:

Brunello er dyrt - ofte for dyrt! Men der findes undtagelser. Fornacinas Brunello er en af disse undtagelser, hvor du virkelig får "value for money"

En klassisk Brunello, der udelukkende produceres på Brunello (Sangiovese) - med en fadlagring på 24 måneder, og yderligere en flaskelagring på endnu 24 måneder, inden vinen forlader kælderen.
Farven er rubinrød. Duften er intens med moden lækker frugt og krydrede undertoner. Smagen er harmonisk med en lang dvælende eftersmag og med modne bløde tanniner.

 

Cantina Fornacina
er ikke nogen helt almindelig producent for standarden i denne ende af Toscana. Vingården producerer Brunello og Rosso di Montalcino på kun 3,5 hektar, og det bliver årligt kun til ca. 15.000 flasker. I udvalgte årgange produceres Brunello i Riserva. Seneste årgang var 1997. Som en kuriositet produceres en lille mængde Grappa di Brunello - af fineste kvalitet.

Familien Biliorsi
har været nogle år i branchen - faktisk siden 1750. Så lidt erfaring med vinproduktion er der samlet gennem årene. Men det er den nuværende ejer Ruggero Biliorse, der har sat gang i udviklingen. Siden begyndelsen af 1980´erne har han arbejdet målrettet på at forbedre kvaliteten af vinen fra ejendommen, og en stor del af indtjeningen er blevet reinvesteret i marker, kældre og produktionsudstyr. Idag frembringer denne lille producent meget store vine!