Gratis levering i nærområdet og gratis fragt i Danmark ved køb over kr. 1000,-
Nyhedsbrev
Glenallachie, 1995 - Duncan Taylor Se fuld størrelse

Glenallachie, 1995 - Duncan Taylor

NC2 - 1995 - Speyside - 12 Years Old

Flere detaljer

  • 1 flaske

DKK 530,00

8 andre varer i samme kategori:

Glenallachie, 1995 - Speyside - 12 Years Old 46% - 70cl.

 

 

 

En frisk, lækker og meget imødekommende 12 år gammel Maltwhisky fra et Bourbonfad. En meget klassisk Speyside, der er silkeblød på tungen.

Glenallachie - Speyside
Etableringsår: 1967
Ejer: Pernod Ricard (Er i produktion)
Produktionskapacitet: ca. 2,8 mio. liter om året
Bliver til Maltwhisky: Ikke oplyst
Destilleriet Glenallachie er nok et af de mindst kendte destillerier på Speyside. Det ejes af Pernod Ricard, og destilleriets malt anvendes næsten udelukkende i firmaets mange blends, herunder mærket Clan Campbell. Glenallachie blev bygget i 1967 af McPherson & Co., der på daværende tidspunkt var et datterselskab af Scottish & Newcastle Breweries. I 1985 blev destilleriet sammen med Jura destilleriet opkøbt og lukket ned af Invergordon Distillers. Nedlukningen varer ved indtil 1989, hvor de nuværende ejere tager over og genåbner destilleriet med en udvidelse af kapaciteten fra to til fire stills. Der er i mange år ikke fra ejerens side blevet aftappet og markedsført en decideret singlemalt i en original destilleriaftapning. Den seneste aftapning, som Pernod Ricard har bragt på markedet er en 16 år gammel aftapning, der er destilleret i 1989. Whiskyen er aftappet i en 50cl. flaske i serien "Cask Strength Edition". Imidlertid har flere private aftappere igennem årene bragt Glenallachie på markedet.

Denne aftapning fra 1995
er aftappet i Duncan Taylor´s NC2-serie, direkte fra fadet efter 12 års fadlagring - uden kuldebehandling, filtrering eller tilsætning af farve. Det er de reneste dråber lige fra fadet, blot nedjusteret til 46% alkohol.

Oplevelsen
Whiskyen er frisk og frugtholdig med en blød og lækker eftersmag. Svagt sødlig en en let behagelig bitter og peberagtig afslutning.